10 maja 2017 r. uczniowie klas 2b i 3 odwiedzili Piekarnię „PSS Społem”. Po uroczystym powitaniu piekarz, pan Robert Strzelec, oprowadził chłopców po najważniejszych pomieszczeniach piekarni. W niezwykle interesujący sposób zapoznał dzieci z kolejnymi etapami produkcji i gatunkami pieczywa, produktami potrzebnymi do wypieku chleba oraz maszynami, które pomagają w pracy piekarzom. Dzieci z pomocą piekarzy przygotowały ciasto, z którego samodzielnie wyrabiały różnego rodzaju bułeczki, chałki i rogale. Następnie wytwory pracy powędrowały do pieca, a unoszący się zapach sprawiał, że wszyscy z niecierpliwością czekali na efekty swojej pracy. Własnoręczne wypieki były przepyszne. Na pożegnanie uczniowie zostali obdarowani przez piekarzy różnego rodzaju pieczywem, które mogli zabrać ze sobą do domu. W tym miejscu składamy serdeczne podziękowanie wszystkim pracownikom piekarni, w tym przede wszystkim panu Robertowi Strzelcowi, za przekazaną niesamowitą wiedzę i wspaniałą atmosferę!